Amikor a reggelid tartalmaz kis apró süteményt, akkor a reggeled nem lehet rossz. Különösen azokat jó enni amik nem csak hogy édesek, könnyen rágható de még egészséges is. Ha te is szeretnél egy ilyen egészséges reggeli kekszet akkor sajátítsd el a receptet.
Még mielőtt rátérnék a receptre, leírom a top 4 kedvenc hozzávalómat.
1. Mogyoró vaj
Nekem ez az egyik kedvencem, ez az ami mindig kéznél van. A mogyoró vaj magas vitamin tartalmú, rostban és fehérjében gazdag.
2. Banán
A banán kulcsfontosságú ebben a kekszben nem csak a szerkezetében, de ez ízesíti meg. Banán a legtökéletesebb reggeli is lehet, magas kálium tartalma miatt, segíti az emésztést, jól jöhet edzés előtt vagy után és természetes édesítő.
3. Cukkini
Egyik legsikeresebb nyári tök féle. A cukkini egy nagyon egészséges zöldség amit igazából mindenhez fel lehet használni. Kevés kalória van benne, viszont magas A-vitamin és a kálium tartalma. És ne feledkezzünk meg hogy sok a víztartalma és így hidratál is.
4. Quinoa pehely
Az egyik legjobb formája quinoának, a quinoa pehely lényegében a quinoa zab változata. Ez egy teljes quinoa amik átmentek egy gabona készítőn és így nagyon tökéletes sütéshez. Több folyadékot vesz fel mint a zab, de ettől lágyabb textúrájú és ezáltal biztosítani tudja a jótékony hatásait.
Most jöjjön a recept:
Teljes elkészítési idő 25 perc
Hozzávalók 12-14 keksznek felelnek meg
Hozzávalók:
- 8 evőkanál mogyoróvaj
- 4 evőkanál méz
- 1 banán
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 8 evőkanál zabpehely
- 8 evőkanál quinoa pehely
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 4 teáskanál szerecsendió
- egy csipet só
- egy lereszelt cukkini, aminek ki kell nyomni a levét
- 2 evőkanál chiamag
Elkészítés:
- 200 fokra melegítsük elő a sütőt és béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
- Keverjük össze a mogyoróvajat, mézet, banánt, tojást és a vanília kivonatot egy nagyobb tálba. Alaposan keverjük össze. Ezután tegyük bele a zabpelyhet, quinoa pelyhet, sütőport, fűszereket és a sót majd mindezt keverjük újra össze. Tegyük egybe a lereszelt cukkinit a chiamaggal és adjuk hozzá a masszához.
- 2 evőkanálnyi masszát tegyünk a tepsibe mindaddig míg el nem fogy.
- Süssük meg 15-18 percig míg a teteje nem lesz aranybarna, majd szedjük ki és hagyjuk kihűlni.
- Élvezzük a szobahőmérsékletű kekszet vagy ha szeretnénk melegebben enni akkor tegyük be a mikróba.
Remélem ez a recept is elnyeri tetszésed és elfogod készíteni!
Jó étvágyat hozzá!
Kérdés:
Ettél már olyan ételt ami tartalmazta a Quinoát?
Mentés
Mentés
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: